Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Lignje

Press
01.02.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak usitnimo, a kruh narežemo na kockice.

Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta.

Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše jer će joj se tijekom pečenja obujam povećati.

Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti na tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja. Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.

Potom dodamo sjeckani luk, preostali češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk ne omekša. Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.

Zatim dodamo pasiranu rajčicu, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, pomiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, pomiješamo i možemo poslužiti.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.