Sastojci:
Kruške ogulimo i i narežemo na kriške, stavimo u zdjelu i pokapamo sokom od limuna. Pačja prsa lagano po koži zarežemo i s kožom prema dolje ih stavimo peći na tavu na vruće ulje. Nakon 5 minuta pačja prsa okrenemo i na laganoj vatri pečemo 7 min te izvadimo u posudu i prekrijemo folijom, a umak procijedimo.
U tavu ulijemo masnoću od pečenja i u nju stavimo kriške kruške i lagano ih pržimo sa svih strana. Nakon 3-4 min kruške izvadimo iz tave, po potrebi dodamo masnoće od pečenja i ulijemo crno vino i juhu. Naribamo đumbira. Sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina, dodamo peperoncine, koje smo izmrvili u mužaru i pričekamo da se juha i vino reduciraju. Kad se umak reducira, u tavu ulijemo pekmez od šljiva i dodamo malo maslaca i promiješamo. Pačja prsa stavimo na dasku i narežemo na koso, pod 45. Na tanjur serviramo umak i preko umaka složimo pačja prsa s karameliziranim kruškama.