0,300 kg pilećih jetrica
0,050 kg maslaca
0,030 kg pancete
0,007 l konjaka
0,005 kg senfa estragona
1 jaje
0,050 kg grožđica
0,100 kg luka
0,500 kg lisnatog odmrznutog tijesta
0,001 kg soli
0,001 kg papra
Priprema:
S pilećih jetrica odrežite vezivno tkivo te narežite na komadiće. Na maslacu pirjajte sitno nasjeckanu pancetu. Kad se panceta malo istopi, dodajte luk i pirjajte dok se malo ne zaprži. Dodajte pileća jetrica. Kada jetrica puste krv (cca nakon 5 min pirjanja), ulijte konjak i kuhajte još 15-ak minuta često miješajući. Ako se mješavina isuši, navlažite je s malo tople vode. Kad budu gotova, istresite ih u zdjelu zajedno s masnoćom pa im dodajte senf, tvrdo kuhana jaja i grožđice. Posolite i poparite po ukusu te sve glatko izmiksajte. Vratite u zdjelu pa pustite da pašteta odstoji i dobro se ohladi u hladnjaku. Napravite lađice od lisnatog tijesta. Tijesto se diže uslijed isparavanja vode iz maslaca, zato je pri izradi vrlo bitno svako malo odmoriti tijesto u hladnjaku da se pri tretmanu od topline ruku ne bi odvojila voda od mliječne masti iz maslaca, što bi uzrokovalo nedovoljno dizanje i "listanje" tijesta. Dakle, oblikovano tijesto u kalupu malo staviti u hladnjak pa onda u pećnicu. Idealna temperatura za pečenja koja postiže dizanje i listanje tijesta je 180 - 200 Celzijevih stupnjeva. Kad su lađice gotove, izvadite paštetu iz hladnjaka, još jednom izmiksajte glatko pa je vrećicom za ukrašavanje istisnite na lađice od lisnatog tijesta.