Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Pastirska sarma

Press
31.01.2017 23:00

Recept:

Priprema:

Krumpir skuhati, protisnuti i napraviti pire . Dodati kiselo vrhnje, prstohvat češnjaka i soli, 2 žumanjka, a potom umiješati posebno tučeni snijeg od dva bjelanjka. Na malo ulja pržiti sitno sjeckani luk s malo mrkve i celera i odmah potom dodati mljeveno meso pa pržiti nekoliko minuta dok ne posvijetli. Kiseli kupus kratko isprati u vodi kako ne bi bio jako kiseo. Rižu kratko prokuhati. Pirjano meso pomiješati s napola kuhanom rižom, dodati sitno sjeckani luk i češnjak, začine te promiješati. U posudu za složence premazanu uljem složiti narezani kiseli kupus, preliti ga sa 150 ml vode. Preko kupusa stavite smjesu od mesa i riže, poravnati žlicom. Preko mesa rasporediti pripremljeni krumpir pire i žlicom ga ukrasiti na površini. Sve skupa peći u pećnici na 175 45 minuta.