Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Pohane palačinke

Press
30.01.2017 22:21

8 jaja

1 kg glatkog brašna

0,500 kg cornflakesa

0,200 kg delikates pureće šunke

0,400 kg mozzarele

0,300 kg pancete

1 l suncokretovog ulja

0,100 kg kiselih krastavaca

2 režnja češnjaka

prstohvat soli i papra

0,200 l kefira

0,003 kg senfa

Priprema:

Pripremite smjesu za pečenje palačinki od brašna, jaja, sode bikarbone, soli i mlijeka. Miješajte i po potrebi dodajte vode dok ne dobijete željenu teksturu.
Ispecite palačinke na uobičajeni način.
Nadjenite palačinke šunkom i sirom te ih zamotajte u trokut ili pravokutnik pa ih panirajte s istučenim jajetom, brašnom i cornflakesom.
Pecite panirane palačinke sa svake strane otprilike 3 minute dok ne dobiju zlatno – žutu boju. Pripremite domaću majonezu, izmiješajte žumanjke, sol, senf, papar, sok od limuna te lagano kap po kap dodajte ulje uz neprestano miješanje do željene gustoće.
Kisele krastavce sjeckajte na sitne komadiće te ih pomiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom i sitno sjeckanom pancetom te majonezom i kefirom te poslužite uz pohane palačinke kao umak.