Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Štrukle

Press
30.01.2017 22:21

0,500 kg glatkog brašna

6 jaja

0,500 kg mladog kravljeg sira

0,500 l kiselog vrhnja (punomasno)

prstohvat soli

Priprema:

Prosijte brašno, u sredini napravite rupu pa dodajte 1 jaje, toplu vodu i malo soli. Umijesite tijesto i razvaljajte ga što tanje na pobrašnjenoj podlozi. Za nadjev posebno pomiješajte sir sa 4 jaja i posolite. Nadjev razmažete po donjem dijelu razvučenog tijesta u širini 20-30 cm po cijeloj dužini. Tijesto zatim uvijte počevši od sira prema kraju tijesta. Uvijeno tijesto izrežite rubom tankog tanjura. U l kipuće vode kuhajte štrukle dok ne proplivaju, a onda u juhu dodajte kiselo vrhnje u kojem ste umutili 1 jaje. Pazite da vrhnje bude toplo da se ne stvore grudice. Posolite i popaprite te poslužite vruće.