Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Zlato mahičanskih paša i njiva

Press
30.01.2017 22:21

0,500 kg svježeg kravljeg sira

0,300 kg kiselog vrhnja za sir 32% m.m.

0,100 svježe crvene paprike

0,050 kg svježeg vlasca

2 režnja češnjaka

0,002 kg soli

0,001 kg papra

0,001 kg mljevene ljute paprike

0,100 kg suhog špeka

0,050 kg masti

1 suha germa

0,100 l punomasnog mlijeka

1 prašak za pecivo

0,003 l suncokretovog ulja

0,500 kg glatkog brašna

0,005 kg šećera

Priprema:

Pripremimo tijesto za kruščiće. Suhu germu pomiješamo s mlakom vodom i šećerom da se ubrza proces dizanja i ostavimo da stoji nekoliko minuta. Kada se tijesto digne, u zdjeli miješamo brašno, 1/3 praška za pecivo, mlijeko, mast. Ostavimo tijesto da se diže još kojih 10 minuta. Kad se tijesto digne, izmijesimo ga i posolimo lagano te podijelimo na 4 jednaka dijela i stavljamo ga peći na visokoj temperaturi cca 12 minuta. Dok nam se kruščići peku, u zdjeli miješamo sir i vrhnje te zadane začine i svježu papriku sitno sjeckanu (ne cijelu, tek toliko),te češnjak. Za dekoraciju prepržite špek hrskavo i servirajte uz kruščiće i sir i vrhnje.