0,500 kg svježeg kravljeg sira
0,300 kg kiselog vrhnja za sir 32% m.m.
0,100 svježe crvene paprike
0,050 kg svježeg vlasca
2 režnja češnjaka
0,002 kg soli
0,001 kg papra
0,001 kg mljevene ljute paprike
0,100 kg suhog špeka
0,050 kg masti
1 suha germa
0,100 l punomasnog mlijeka
1 prašak za pecivo
0,003 l suncokretovog ulja
0,500 kg glatkog brašna
0,005 kg šećera
Priprema:
Pripremimo tijesto za kruščiće. Suhu germu pomiješamo s mlakom vodom i šećerom da se ubrza proces dizanja i ostavimo da stoji nekoliko minuta. Kada se tijesto digne, u zdjeli miješamo brašno, 1/3 praška za pecivo, mlijeko, mast. Ostavimo tijesto da se diže još kojih 10 minuta. Kad se tijesto digne, izmijesimo ga i posolimo lagano te podijelimo na 4 jednaka dijela i stavljamo ga peći na visokoj temperaturi cca 12 minuta. Dok nam se kruščići peku, u zdjeli miješamo sir i vrhnje te zadane začine i svježu papriku sitno sjeckanu (ne cijelu, tek toliko),te češnjak. Za dekoraciju prepržite špek hrskavo i servirajte uz kruščiće i sir i vrhnje.