Sastojci:
200 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 jaja
300 ml mlijeka
1 vrećica vanilin-šećera
500 g šećera
200 ml vrhnja za kuhanje
10 ml ruma
1 mliječna čokolada
Sol
Ulje
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutite snijeg, a žumanjke izradite sa šećerom i vanilin-šećerom. Lagano dodajte ulje i mlijeko. Smanjite brzinu miksera i dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat sol. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na tavu stavite malo ulja, zagrijte je na srednju temperaturu i izlijte malo smjese. Kad se počnu stvarati mjehurići, palačinka je spremna za preokretanje. Pecite sve dok obje strane ne poprime lijepu zlatno-žutu boju.
U loncu rastopite šećer i dodajte vrhnje za kuhanje. Kad se smjesa spoji, u nju dodajte malo ruma i kockice čokolade. Uz palačinke možete poslužiti razno voće.