Ostalo

Ana i Katarina - kozice, rebarca i palačinke

RTL TV
29.11.2019 10:00

Sastojci:

svinjska rebra u komadu

kupus

radić

salatni krastavac

rajčica

salsa umak

mascaprone

kečap

smeđi šećer

ananas

dimljena paprika

koncentrat rajčice

češnjak

kakao

jaja

kesteni

sladilo

sojino mlijeko

leća

brašno

kozice

kokosovo mlijeko

krumpir

maslac

curry u prahu

curry pasta

grožđice

jasmin riža


Priprema:

Predjelo - kozice u curryju

Kozice dobro ocijedite i prepržite na maslacu pa posolite. Od kokosovog mlijeka, soka od ananasa, curry paste i praha napravite umak za kozice. U umak dodajte maslac, zatim kozice i sjeckani ananas. Začinite po želji. Na maslacu prepržite leću i poslužite je uz skuhanu jasmin rižu. Listove radića prepržiti pa sve zajedno servirati.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Glavno jelo - gica i krumpir

Posoliti svinjska rebra i staviti ih peći u pećnicu. Krumpir narezati, malo skuhati i začiniti paprikom, paprom i češnjakom pa završiti u pećnici. Od smeđeg šećera, kečapa, salse, koncentrata od rajčice i dimljene paprike napraviti BBQ umak. Od kupusa, krastavca, češnjaka i rajčice napraviti salatu. Poslužiti sve zajedno.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Desert - smeđe palačinke sa sladoledom

Od avokada, banane, kestena, kokosovai sojina mlijeka te sladila napraviti sladoled pomoću štapnog miksera. Dodati limunovasoka. Od kokosova i sojina mlijeka, jaja, soli, šećera, kakaa i mascarponea zamutiti smjesu za palačinke. Peći ih na maslacu. Od manga, grožđica, smeđeg šećera i soka od ananasa napraviti topli preljev.

Tri, dva, jedan - kuhaj!