Sastojci:
Miješano mljeveno meso
Crveni luk
Crvena mljevena paprika
Peršin
Stari kruh
Mlijeko
Jaja
Svježe zelje
Brašno
Sol
Papar
Grah
Bućino ulje
Mladi luk
Krušne mrvice
Postupak:
Na malo ulja prepržimo sitno sjeckani crveni luk, dodamo miješano mljeveno meso, crvenu mljevenu papriku, sitno sjeckani peršin te stari ocijeđeni kruh, prethodno namočen u toplom mlijeku, i jaja. Začinimo. Od mase oblikujemo faširance koje uvaljamo u krušne mrvice i pržimo na srednje vrućem ulju. Od brašna, jaja, soli i vode umijesimo srednje tvrdo tijesto koje, nakon što smo ga razvaljali na pobrašnjenoj površini, izrežemo u krpice. Krpice kuhamo u slanoj vodi. Na malo masnoće prepržimo luk i sitno naribano svježe zelje do smeđe boje, podlijemo s malo vode i opet pržimo do smeđe boje i tako dok zelje ne omekša. Zelje pomiješamo s kuhanim krpicama, dobro zapaprimo. Od graha, bućinog ulja, mladog luka i octa napravimo grah-salatu, začinimo.