Ostalo

Ana i Tin: Krpice sa zeljem, faširanci, grah-salata

Press
13.02.2017 23:00

Sastojci:

Miješano mljeveno meso

Crveni luk

Crvena mljevena paprika

Peršin

Stari kruh

Mlijeko

Jaja

Svježe zelje

Brašno

Sol

Papar

Grah

Bućino ulje

Mladi luk

Krušne mrvice

Postupak:

Na malo ulja prepržimo sitno sjeckani crveni luk, dodamo miješano mljeveno meso, crvenu mljevenu papriku, sitno sjeckani peršin te stari ocijeđeni kruh, prethodno namočen u toplom mlijeku, i jaja. Začinimo. Od mase oblikujemo faširance koje uvaljamo u krušne mrvice i pržimo na srednje vrućem ulju. Od brašna, jaja, soli i vode umijesimo srednje tvrdo tijesto koje, nakon što smo ga razvaljali na pobrašnjenoj površini, izrežemo u krpice. Krpice kuhamo u slanoj vodi. Na malo masnoće prepržimo luk i sitno naribano svježe zelje do smeđe boje, podlijemo s malo vode i opet pržimo do smeđe boje i tako dok zelje ne omekša. Zelje pomiješamo s kuhanim krpicama, dobro zapaprimo. Od graha, bućinog ulja, mladog luka i octa napravimo grah-salatu, začinimo.