Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
EPIZODA 18

Ana i Tin: Pilav s mesom i čipsom od tikvica

Image
Press/ 28.2.2017. u 23:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci:

<para> 0,300 mljevenog mesa </para>
<para> 0,080 crvenog luka  </para>
<para> 0,060 maslaca </para>
<para> 0,050 koncentrata rajčice </para>
<para> 0,050 majčine dušice </para>
<para> Pola male žličice  mljevenog crnog papra </para>
<para> 0,200 basmati riže </para>
<para> 0,250 smrznutog graška </para>
<para> 0,100 sira trapista </para>
<para> 0,200 tikvica </para>
<para> 0,100 sezama </para>
<para> 0,050 praška za pecivo </para>
<para> 0,02 kima </para>
<para> Mala žličica  soli </para>
<para> Pola male žličice mljevenog crnog papra </para>
<para> 0,100 mlijeka </para>
<para> 0,050 lanenih sjemenki </para>
<para> 0,050 mljevenog đumbira </para>

Priprema:

Na maslacu popeći luk, dodati meso i pirjati 15 minuta, dodati majčinu dušicu, papar i koncentrat rajčice, pirjati još 10 minuta.

Opranu ocijeđenu rižu popeći na maslacu, zaliti vodom, kuhati na lagano 5 minuta. Dodati grašak i pokriveno kuhati još 5 minuta. Ugasiti vatru, ostaviti još 5 minuta pokriveno. Na tanjur staviti rižu s graškom, preko meso, posipati parmezanom.

Čips od tikvica: Pećnicu na 220, pomiješati sezam, prašak za pecivo, kim, lan, sol, papar i đumbir. Tikvicu izrezati na tanke ploške, uroniti u mlijeko pa u smjesu, slagati na papir za pečenje, peći 20 minuta dok ne dobiju boju.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
EPIZODA 25

Grah na varivo s buncekom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba