Sastojci:
<para> 0,300 mljevenog mesa </para> |
<para> 0,080 crvenog luka </para> |
<para> 0,060 maslaca </para> |
<para> 0,050 koncentrata rajčice </para> |
<para> 0,050 majčine dušice </para> |
<para> Pola male žličice mljevenog crnog papra </para> |
<para> 0,200 basmati riže </para> |
<para> 0,250 smrznutog graška </para> |
<para> 0,100 sira trapista </para> |
<para> 0,200 tikvica </para> |
<para> 0,100 sezama </para> |
<para> 0,050 praška za pecivo </para> |
<para> 0,02 kima </para> |
<para> Mala žličica soli </para> |
<para> Pola male žličice mljevenog crnog papra </para> |
<para> 0,100 mlijeka </para> |
<para> 0,050 lanenih sjemenki </para> |
<para> 0,050 mljevenog đumbira </para> |
Priprema:
Na maslacu popeći luk, dodati meso i pirjati 15 minuta, dodati majčinu dušicu, papar i koncentrat rajčice, pirjati još 10 minuta.
Opranu ocijeđenu rižu popeći na maslacu, zaliti vodom, kuhati na lagano 5 minuta. Dodati grašak i pokriveno kuhati još 5 minuta. Ugasiti vatru, ostaviti još 5 minuta pokriveno. Na tanjur staviti rižu s graškom, preko meso, posipati parmezanom.
Čips od tikvica: Pećnicu na 220, pomiješati sezam, prašak za pecivo, kim, lan, sol, papar i đumbir. Tikvicu izrezati na tanke ploške, uroniti u mlijeko pa u smjesu, slagati na papir za pečenje, peći 20 minuta dok ne dobiju boju.