Ostalo

Ana i Tin: Pilav s mesom i čipsom od tikvica

Press
28.02.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Na maslacu popeći luk, dodati meso i pirjati 15 minuta, dodati majčinu dušicu, papar i koncentrat rajčice, pirjati još 10 minuta.

Opranu ocijeđenu rižu popeći na maslacu, zaliti vodom, kuhati na lagano 5 minuta. Dodati grašak i pokriveno kuhati još 5 minuta. Ugasiti vatru, ostaviti još 5 minuta pokriveno. Na tanjur staviti rižu s graškom, preko meso, posipati parmezanom.

Čips od tikvica: Pećnicu na 220, pomiješati sezam, prašak za pecivo, kim, lan, sol, papar i đumbir. Tikvicu izrezati na tanke ploške, uroniti u mlijeko pa u smjesu, slagati na papir za pečenje, peći 20 minuta dok ne dobiju boju.