Sastojci:
svježi grah (suhi, šareni) 300 g
raštika svježa 200 g
mrkva 100 g
celer 100 g
pasirana rajčica 1 dl
mast 2 dl
češnjak 4 režnja
lovorov list 2 kom
luk ljubičasti 200 g
panceta 100 g
kvinoja 200 g
crvena ljuta paprika 20 g
muškatni oraščić mljeveni 20 g
mlijeko 2 dl
jaja 4 kom
sir gauda 100 g
kiselo vrhnje 1,8dl
parmezan 50 g
brašno oštro 200 g
brašno glatko 200 g
kvasac suhi 1 kom
kim
kajmak 100 g
Priprema:
Skuhajte posebno suhigrah. Na masti prodinstajte luk, mrkvu i celer. Kad je povrće mekanododajte narezanu pancetuna kockice. Podlijte vodom i dodajte narezanu raštiku, kuhani grah, kvinoju i pasiranu rajčicu. Začinitei kuhajte još 10 min.
Pogačice umijesite od kvasca, brašna, naribanog sira, jaja, kiselog vrhnja, soli i kajmaka. Razvucitetijesto i okruglim kalupom izrežetepogačice. Kad narastu, premažite ih razmućenim jajetom i posipajte kimom te pecite u pećnici.