Sastojci:
riža kratkog zrna 0.25 kg
parmezan 0.12kg
Grana padano u komadu 0.1 kg
šafran 0.001 kg
maslac 0.1 kg
crveni luk 3 kom
mljevena junetina 0.12 kg
mrkva 3 kom
sviježi peršin 1 pušlek
pasirana rajčica 0.4 l
sir gauda (u komadu) 0.6 kg
krušne mrvice 0.4 kg
brašno (oštro) 0.25 kg
brašno (glatko) 0.25 kg
jaja 6 kom
svježa rajčica grapolo 4 kom
svježa paprika 4 kom
svježi bosiljak 1 pušlek
kiselo vrhnje 0.2 kg
čvrsti jogurt 0.2 kg
bijeli vinski ocat 0.01 l
Priprema:
Na ulju popržite luk, mrkvui mljeveno meso. Dodajte pasiranu rajčicu i začine te kuhajte dok se umak ne zgusne, a na kraju dodajte maslac i šafran. Skuhajterižu i ostavite da se malo ohladipau nju umiješajte parmezan. U ruci oblikujte lopticu od riže, a u sredini napravite rupu i u nju stavite kockicu sira te umak. Lopticu panirajte u brašnu, jajimai prezlamate pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatne boje. Servirajte na tanjur uz tri hladna umaka - kiseli umak na bazi vinskog octa, slatki umak od rajčice te ljuti čili umak. Ukrasite paprikom i rajčicom pa po želji posipajte ribanim parmezanom.