Arsen i Željan: Piletina s povrćem i kikirikijem
Sastojci:
Priprema:
Piletinu narežite na kockice. Poriluk i mladi luk na kolutiće, mrkvu i papriku na trakice. Gljive izrežite na tanke ploškice. Sitno nasjeckajte češnjak i đumbir. Ako ste uzeli svježi kikiriki, oljuštite ga i kratko popržite na tavi. Zagrijte sezamovo ulje u woku i popržite piletinu dok ne bude mekana. Odložite ju sa strane.
U tavu u kojoj se pržila piletina dodajte malo sezamovog ulja pa ubacite mladi luk i poriluk. Kada malo omekšaju, dodajte mrkvu te nakon par minuta i papriku. Posolite i promiješajte. Kada mrkva i paprika malo omekšaju, dodajte gljive. Začinite češnjakom i đumbirom.
Sve zalijte vodom i vinom, dodajte soja sos te pustite da krčka sve dok alkohol ne ispari. Škrobno brašno promiješajte s malo vode te ubacite u wok kako bi se umak malo zgusnuo. Na kraju, vratite piletinu te dodajte kikiriki, pustite još malo na vatri da se piletina zagrije. Jelo je najbolje poslužiti uz rižu.