Sastojci:
Kunić komada
Pistacije 100 gr
Rikula 50 gr
Grana padano u komadu 100 gr
Maslac 100 gr
Celer 100gr
Mrkva 100 gr
Crveni luk 1 glavica
Bijelo vino 0, 2 Lit
Suncokretovo ulje 0,5 l
Priprema:
Od brašna bijelog vina maslinova ulja soli jaja napravim pljukance. Kunića odkostimo narežemo na prutiće te ga malo mariniramo. Pistacije prepržimo na suhoj tavi. Dobro posušenu rikolu također pržimo u dubokom vrućem ulju kako bi postala hrskava. Na sitno sjeckanom crveno luku kojeg smo prethodno dobro zapržili dodajemo meso kunića te ga pirjamo dok ne bude mekano. Pri samom kraju dodajemo celer i mrkvice rezane na jednake kockice, sjedinimo sa pljukancima, sve zajedno probamo te začinimo, serviramo u tanjur, dodamo prženu rikolu, naribani na listiće grano padano te posipamo grubo rezanim pistacijama.