Sastojci:
Priprema:
Lignje očistimo i operemo. Krakove popržimo na maslinovom ulju. Blitvu skuhamo i dobro ocijedimo. Krakove usitnimo i izmiješamo s blitvom i kozjim sirom te začinimo soli i paprom. Tim nadjevom punimo tijelo lignje i zatvorimo otvor čačkalicom. Lignje popržimo kratko s obje strane i stavimo u pećnicu pokrivene papirom za pečenje na 180c.
Stavimo kuhati povrtni temeljac od mrkve, celera, luka, poriluka i koromača. Na ulju popržimo kapulu i dodamo češnjak. Nakon toga dodamo rižu i miješamo dok se ne zastakli. Dodamo vino i pričekamo da ispari alkohol. Tada lagano podlijevamo temeljcem dok riža ne bude all'dente. Posebno skuhamo grašak i dodamo zajedno sa slanutkom riži. Pospemo sitno narezanim peršinom. U jednoj zdjeli pomiješati suhe' sastojke bez šećera (brašno, sodu, prašak za pecivo, sol i kakao).
U drugoj zdjeli izmiješati jaje/odvojiti bjelanjak i posebno ga umutiti/, šećer, mljevene bademe, mlijeko, natrgani maslac, narančinu koricu, žlicu narančinog soka i vanilin šećer. Ručno (pjenjačom) pomiješati te dvije smjese, dodati izmućeni bjelanjak, komadiće čokolade na kraju te puniti kalupčiće (najbolje do pola ili do 2/3 visine kalupa). Peći 15-20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190-200C. Muffini su gotovi kada ih pritisnete prstom, a tijesto se vrati u prvotni položaj. Možete ih premazati i čokoladnom glazurom kad se malo ohlade ili ukrasiti po želji. Po vrhu možete posuti sjeckane bademe, komadiće čokolade, narančinu koricu ili prije pečenja dodati komadiće filetirane naranče...