Ostalo

Arsen i Željan: Puretina s umakom

Press
20.03.2017 23:00

Sastojci:

Puretina s umakom

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Zatim operite meso te ga dobro posušite. Dobro ga začinite solju i paprom. File dobro popržite u posudi za pečenje u 2 žlice vrućeg ulja s bosiljkom sa svih strana.

Meso nakapajte limunovim sokom. Pecite ga s donje strane u pećnici oko 40 minuta. Dok se meso peče, postupno dodajte oko 100 ml povrtnog temeljca. Rajčice operite, očistite i nakon 30 minuta dodajte mesu. Pospite šećerom.

Za umak od peršina najprije oljuštite češnjak. Dobro ga zgnječite zajedno s peršinom, kaparama, preostalim povrtnim temeljcem, uljem s bosiljkom i sambal oelekom. Posolite.

Meso izvadite i narežite na ploške. Poslužite ga zajedno s rajčicama i umakom od peršina. Odličan prilog ovom jelu je pečeni krumpir.