Sastojci:
Priprema:
Ploškama pršuta i telećim odrescima maknite suvišnu masnoću. Odreske potucite između plastičnih folija tako da budu tanki. Pospite ih začinom i paprom samo s jedne strane i stavite na njih list kadulje. Svaki odrezak položite na plošku pršuta, pršutom omotajte odreske i sve zajedno pričvrstite čačkalicama. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite odreske s jedne strane oko 3 minute, a zatim ih okrenite, po pršutu rasporedite maslac i pecite još 3 minute. Izvadite ih na topli tanjur, a u tavu ulijte prošek i kratko prokuhajte.
Kroketi:
Krumpir skuhati, zgnječiti ga u pire i pustiti da se ohladi, dodati jedno jaje, malo maslaca, soli i začina po želji i malo octa (da u prženju ne vuku masnoću na sebe). Zamijesiti dodavanjem brašna mekano tijesto koje se ne lijepi za prste, a dovoljno je mekano za oblikovanje. Podijeliti na 8 dijelova, radni stol posuti mrvicama, valjati "zmijice" od kroketa i rezati željene duljine. Prži se u vrućem ulju do zlatno žute boje. Špinat malo popeći na ulju pa dodati rižu i kuhati dok ona ne postane al dente.