Ostalo

Bakalar u vinu i krumpir s tartufima

Press
30.10.2017 23:00

Sastojci:

Bakalar u bijelom vinu:

Bakalar

Režanj češnjaka

Bosiljak

Limun

400 g rajčica

Maslinovo ulje

2 dcl bijelog vina

Sol i papar

Krumpir s tartufima:

600 g krumpira

Režanj češnjaka

500 g tartufa

Ružmarin

10 g maslaca

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

BAKALAR U BIJELOM VINU

Na maslinovom ulju sotirati češnjak, dodati rajčice prerezane na polovice i dinstati 12 minuta da ostanu cijele. Dodati bijelo vino,limunov sok, koricu limuna, bosiljak, sol i papar još 2 minute. Na srednjoj vatri ispeći komade posoljenog i popaprenog bakalara dok ne postane zlatan oko 5 minuta sa svake strane. Ovisi i o debljini odreska. Složiti na tanjur i pouljiti.

KRUMPIR S TARTUFATOM

Skuhati krumpir, izrezati ga na tanke krugove. U posudu za muffine dodavati red krumpira, češnjaka, tartufate, ružmarina soli, papra, malo maslinovog ulja i maslaca. Peći do zlatne hruskave boje.