Sastojci:
Bakalar u bijelom vinu:
Bakalar
Režanj češnjaka
Bosiljak
Limun
400 g rajčica
Maslinovo ulje
2 dcl bijelog vina
Sol i papar
Krumpir s tartufima:
600 g krumpira
Režanj češnjaka
500 g tartufa
Ružmarin
10 g maslaca
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
BAKALAR U BIJELOM VINU
Na maslinovom ulju sotirati češnjak, dodati rajčice prerezane na polovice i dinstati 12 minuta da ostanu cijele. Dodati bijelo vino,limunov sok, koricu limuna, bosiljak, sol i papar još 2 minute. Na srednjoj vatri ispeći komade posoljenog i popaprenog bakalara dok ne postane zlatan oko 5 minuta sa svake strane. Ovisi i o debljini odreska. Složiti na tanjur i pouljiti.
KRUMPIR S TARTUFATOM
Skuhati krumpir, izrezati ga na tanke krugove. U posudu za muffine dodavati red krumpira, češnjaka, tartufate, ružmarina soli, papra, malo maslinovog ulja i maslaca. Peći do zlatne hruskave boje.