Sastojci:
biftek
špinat
batat
luk
češnjak
muškatni oraščić
mlijeko
maslac
ulje
sol
papar
Priprema:
Očistiti luk i češnjak. Isjeckati na sitne kockice, a češnjak sasvim na sitno. Na malo ulja pržiti kockice crvenog luka, kad porumene dodati sitni češnjak. Polako dodati oprani špinat pa pustiti da uvene. Posoliti, popapriti i po potrebi dodati malo vode da uvene, ali voda mora ispariti. Dodati malo muškatnog oraščića i staviti sa strane. Batat oprati i peći u pećnici ako su iste veličine. Mogu se i kuhati u vodi ako su različite veličine. Kuhajte veće komade, odmah procijedite kada su kuhani. Za pire meso batata bez kore stavite u zdjelu, dodajte malo mlijeka i maslaca pa napravite kremasti pire. Meso posušite, malo posolite pa pecite na vreloj grill tavi malo namašćenoj da se meso ne lijepi. Sa svake strane peći po 3-5 minute,a rub po minutu. Izvadite na foliju, po želji posolite i popaprite. Zamotajte, ali ostavite mali otvor da para izlazi, da se ne 'ukuha'. Aromatični maslac ćete napraviti tako da omekšali maslac posolite, dodate malo češnjaka, usitnjene začine i dobro izmiješate. Ostavite u hladnjak da se stisnepa pred služenje na meso stavite kockicu. Na špinat stavite biftek, pored pire i na meso maslac.