Play ponuda
Play ponuda
Epizoda 33

Biftek na špinatu s pireom od narančastog batata

Jozefina

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 6.4.2021. u 12:00
Play ponuda

Sastojci:

biftek

špinat

batat

luk

češnjak

muškatni oraščić

mlijeko

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

maslac

ulje

sol

papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
GLASAJTE

ANKETA Finale četvrte sezone 'Superpara' je pred vratima: Što mislite, tko će osvojiti ovu titulu?

Priprema:

Očistiti luk i češnjak. Isjeckati na sitne kockice, a češnjak sasvim na sitno. Na malo ulja pržiti kockice crvenog luka, kad porumene dodati sitni češnjak. Polako dodati oprani špinat pa pustiti da uvene. Posoliti, popapriti i po potrebi dodati malo vode da uvene, ali voda mora ispariti. Dodati malo muškatnog oraščića i staviti sa strane. Batat oprati i peći u pećnici ako su iste veličine. Mogu se i kuhati u vodi ako su različite veličine. Kuhajte veće komade, odmah procijedite kada su kuhani. Za pire meso batata bez kore stavite u zdjelu, dodajte malo mlijeka i maslaca pa napravite kremasti pire. Meso posušite, malo posolite pa pecite na vreloj grill tavi malo namašćenoj da se meso ne lijepi. Sa svake strane peći po 3-5 minute,a rub po minutu. Izvadite na foliju, po želji posolite i popaprite. Zamotajte, ali ostavite mali otvor da para izlazi, da se ne 'ukuha'. Aromatični maslac ćete napraviti tako da omekšali maslac posolite, dodate malo češnjaka, usitnjene začine i dobro izmiješate. Ostavite u hladnjak da se stisne pa pred služenje na meso stavite kockicu. Na špinat stavite biftek, pored pire i na meso maslac. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Epizoda 4

Pačji ragu s tartufima i širokim rezancima

Play ponuda

Više s weba