Ostalo

Biftek paniran na torinski način

Okvirni recept

RTL.hr
18.02.2022 11:30

Sastojci:

Biftek

Krumpir

Jaja

Sir

Muškatni oraščić

Sol

Papar

Maslac

Brašno

Grisini

Ružmarin

Češnjak


Priprema:

Puflice od krumpira

Krumpir skuhati te ga procijediti iizgnječiti. Dodati mu dva žumanjka, naribani sir, dodati maslac, sol i muškatni oraščić. Sve dobro izmiješati te stavljati u vrećicu za oblikovanje u puflice. Istisnuti na papir za pečenje i peći 15-20 minuta.

Biftek na torinski

Biftek uvaljati u brašno, jaje i tučene grisine, zaim u jaje i opet u krušne mrvice. Peći ga na maslacu uz dodatak ružmarina i češnjaka 10 minuta. Biftek je tijekom pečenja potrebno poljevati masnoćom sa svih strana.

Nakon 10 minuta biftek izvaditi iz tave te dovršiti u pećnici još 10-ak minuta na 165 stupnjeva.

Izvaditi ga iz pećnice te pustiti da malo odleži pa ga servirati na tanjur uz flambiranje začinjskog bilja ispod njega.

Dobar tek!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.