Ostalo

Biftek u umaku od zelenog papra i brokula na smeđem maslacu

Press
06.12.2017 23:00

Sastojci:

Juneća pisanica ( biftek)

Crveni krumpir

Jaja

Brašno

Brokula

Maslac

Zeleni papar u salamuri

Konjak

Ketchup

Crveni luk

Vrhnje za kuhanje

Kiselo vrhnje

Worchestaire

Priprema:

Prvo stavimo kuhati 2 krumpira uljusci, a ostale krumpire ogulimo i naribamo na grubu stranu ribeža.Dodamo 1 jaje, sol, papar, muškatni orašćić i jednu žlicu oštrog brašna. Kad je krumpir kuhan, ogulimo ga, zgnječimo kao za pire i pomiješamo sribanim krumpirima. Izradimo male talere(kao pljeskavice) debljine 7-8 mm i pržimo na malo ulja na srednje jakoj vatri do zlatnosmeđe boje s obje strane. Rošćiće brokule kuhamo u slanoj vodi. Maslac kuhamo dok ne posmeđi, brzo prelijemo u drugu posudu da ne izgori. Od crvenog luka, vrhnja za kuhanje, Worchestaire umaka, maloketchupa, konjaka i zelenog papra skuhamo umak u koji na kraju umiješamo malo kiselog vrhnja i više ne kuhamo. Ako želite više okusa po papru, tad jednu količinu papra usitnite. Biftek narežemo i pečemo do ružičaste boje, odmorimo. Serviramo biftek, rosti, brokulu sa smeđim maslacem i umak od zelenog papra.