Sastojci:
Juneća pisanica ( biftek)
Crveni krumpir
Jaja
Brašno
Brokula
Maslac
Zeleni papar u salamuri
Konjak
Ketchup
Crveni luk
Vrhnje za kuhanje
Kiselo vrhnje
Worchestaire
Priprema:
Prvo stavimo kuhati 2 krumpira uljusci, a ostale krumpire ogulimo i naribamo na grubu stranu ribeža.Dodamo 1 jaje, sol, papar, muškatni orašćić i jednu žlicu oštrog brašna. Kad je krumpir kuhan, ogulimo ga, zgnječimo kao za pire i pomiješamo sribanim krumpirima. Izradimo male talere(kao pljeskavice) debljine 7-8 mm i pržimo na malo ulja na srednje jakoj vatri do zlatnosmeđe boje s obje strane. Rošćiće brokule kuhamo u slanoj vodi. Maslac kuhamo dok ne posmeđi, brzo prelijemo u drugu posudu da ne izgori. Od crvenog luka, vrhnja za kuhanje, Worchestaire umaka, maloketchupa, konjaka i zelenog papra skuhamo umak u koji na kraju umiješamo malo kiselog vrhnja i više ne kuhamo. Ako želite više okusa po papru, tad jednu količinu papra usitnite. Biftek narežemo i pečemo do ružičaste boje, odmorimo. Serviramo biftek, rosti, brokulu sa smeđim maslacem i umak od zelenog papra.