Sastojci:
500 g bijelih bubrega
100 g palente
100 g maslaca
100 ml mlijeka
100 ml pelata
jedna glavica crvenogluka
jedna manja vezica svježeg peršina
50 ml bijelog vina
dva češnja češnjaka
20 g oštrog brašna
sol
papar
Priprema:
Bijele bubrege očistimo od žilica i narežemo na komadiće. Crveni luk sitno narežemo i prodinstamo dok ne dobije svijetlosmeđu boju, dodamo narezane bijele bubrege, pržimo oko 10 minuta, podlijemo bijelim vinom i2 dl vode. Kuhamo na laganoj vatri dok sve ne omekša. Začinimo. Maslac pomiješamo sa žlicom oštrog brašna, stavimo u umak da se poveže. Po potrebi dodamo još malo vode. Na kraju dodamo sitno sjeckani češnjak i peršin. Pelate usitnimo štapnim mikserom, dodamo mlijeko, posolimoi pustimo da zavrije padodamo palentu. Kuhamo palentu i na kraju dodamo ostatak maslaca kako bi bila kremasta. Serviramo sumakom od bijelih bubrega.