Ostalo

Bijeli bubrezi sa crvenom palentom

Press
13.09.2017 22:00

Sastojci:

500 g bijelih bubrega

100 g palente

100 g maslaca

100 ml mlijeka

100 ml pelata

jedna glavica crvenogluka

jedna manja vezica svježeg peršina

50 ml bijelog vina

dva češnja češnjaka

20 g oštrog brašna

sol

papar

Priprema:

Bijele bubrege očistimo od žilica i narežemo na komadiće. Crveni luk sitno narežemo i prodinstamo dok ne dobije svijetlosmeđu boju, dodamo narezane bijele bubrege, pržimo oko 10 minuta, podlijemo bijelim vinom i2 dl vode. Kuhamo na laganoj vatri dok sve ne omekša. Začinimo. Maslac pomiješamo sa žlicom oštrog brašna, stavimo u umak da se poveže. Po potrebi dodamo još malo vode. Na kraju dodamo sitno sjeckani češnjak i peršin. Pelate usitnimo štapnim mikserom, dodamo mlijeko, posolimoi pustimo da zavrije padodamo palentu. Kuhamo palentu i na kraju dodamo ostatak maslaca kako bi bila kremasta. Serviramo sumakom od bijelih bubrega.