Ostalo

Bio sarme

Ante Mrvičić i Danilo Grozdić

RTL.hr
25.02.2022 08:00

Bio sarma


Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

1 narezani kiseli kupus

sjemenke suncokreta

2 komada crvenog luka (naribati ga)

6 režnjeva češnjaka (naribati)

1 velika žlica dimljene paprike

1 velika žlica soli

2 velike žlice glatkog brašna

pola velike žlice mljevenog papra

kuhana arborio riža 500g

pelati

2 režnja češnjaka

1 velika žlica koncentrata od rajčice

6 dcl vode

sol

papar


Priprema:

Skuhati rižu 1:3 (omjer vode i riže) skoro do kraja. Isjeckati luk i ščešnjak u sitno te dodati u brašno gdje ćete staviti i dimljenu crvenu papriku, rižu, malo vode te usitnjene sjemenke suncokreta. Sve izmiješati u kompaktnu smjesu. U lonac staviti 400 grama pelati i izblendati te dodati još 800 ml vode. Posoliti, popapriti i poslagati u lonac sarme te ih kuhati 30 - 40 minuta.