Bio sarma
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 narezani kiseli kupus
sjemenke suncokreta
2 komada crvenog luka (naribati ga)
6 režnjeva češnjaka (naribati)
1 velika žlica dimljene paprike
1 velika žlica soli
2 velike žlice glatkog brašna
pola velike žlice mljevenog papra
kuhana arborio riža 500g
pelati
2 režnja češnjaka
1 velika žlica koncentrata od rajčice
6 dcl vode
sol
papar
Priprema:
Skuhati rižu 1:3 (omjer vode i riže) skoro do kraja. Isjeckati luk i ščešnjak u sitno te dodati u brašno gdje ćete staviti i dimljenu crvenu papriku, rižu, malo vode te usitnjene sjemenke suncokreta. Sve izmiješati u kompaktnu smjesu. U lonac staviti 400 grama pelati i izblendati te dodati još 800 ml vode. Posoliti, popapriti i poslagati u lonac sarme te ih kuhati 30 - 40 minuta.