Ostalo

Brancin punjen kozicama i kaparima, krumpir s divljam rukolom i glazirani mladi luk

Press
02.05.2018 10:55

Sastojci:

2 kom brancina (300-400 g)

500 g kozica jadranskih

100 g divlje rukole

Mladi luk (jedna vezica)

20 g kapara

300 g crvenog krumpira

Jaje

Sol

Papar

20 ml bijelog balzamičnog octa

15 g meda

30 g maslaca

Češnjak

Postupak:

Kozice Očistimo i sačuvamo ljušture. Na malo maslinovog ulja kratko prepržimo dio mladog luka i ljušture, podlijemo sa 200 ml vode i kratko prokuhamo, procijedimo i pustimo da se malo ohladi. Začinimo solju i paprom te dodamo 1 žumanjak. Brancine očistimo na način da skinemo ljuske i brancine zarežemo uzduž s gornje leđne strane kostiju s obje strane od glave do repa. Leđnu kost prerežemo kod glave i kod repa škarama, ostali rebreni dio kostiju polako odvojimo nožem, kost izvadimo. Očistimo i utrobu. Tako očišćeni brancin u obliku torbe punimo mješavinom mesa kozica i sitno sjeckanih kapara. Prelijemo ranije pripremljenim umakom od žumanjka. Pečemo u pećnici 20 min na 150.

Krumpir u međuvremenu oljuštimo i narežemo na kockice veličine 1 cm. Krumpir kuhamo u slanoj vodi, kad je krumpir kuhan, dodamo mu maslac, sitno sjeckani češnjak i grubo sjeckanu dijelu kolu. Začinimo. Mladi luk očistimo i bijeli dio prerežemo uzduž, sotiramo na malo meda i maslaca, posolimo i dodamo bijeli balzamični ocat. Poslužimo ribu, krumpir i mladi luk.