Sastojci:
2 kom brancina (300-400 g)
500 g kozica jadranskih
100 g divlje rukole
Mladi luk (jedna vezica)
20 g kapara
300 g crvenog krumpira
Jaje
Sol
Papar
20 ml bijelog balzamičnog octa
15 g meda
30 g maslaca
Češnjak
Postupak:
Kozice Očistimo i sačuvamo ljušture. Na malo maslinovog ulja kratko prepržimo dio mladog luka i ljušture, podlijemo sa 200 ml vode i kratko prokuhamo, procijedimo i pustimo da se malo ohladi. Začinimo solju i paprom te dodamo 1 žumanjak. Brancine očistimo na način da skinemo ljuske i brancine zarežemo uzduž s gornje leđne strane kostiju s obje strane od glave do repa. Leđnu kost prerežemo kod glave i kod repa škarama, ostali rebreni dio kostiju polako odvojimo nožem, kost izvadimo. Očistimo i utrobu. Tako očišćeni brancin u obliku torbe punimo mješavinom mesa kozica i sitno sjeckanih kapara. Prelijemo ranije pripremljenim umakom od žumanjka. Pečemo u pećnici 20 min na 150.
Krumpir u međuvremenu oljuštimo i narežemo na kockice veličine 1 cm. Krumpir kuhamo u slanoj vodi, kad je krumpir kuhan, dodamo mu maslac, sitno sjeckani češnjak i grubo sjeckanu dijelu kolu. Začinimo. Mladi luk očistimo i bijeli dio prerežemo uzduž, sotiramo na malo meda i maslaca, posolimo i dodamo bijeli balzamični ocat. Poslužimo ribu, krumpir i mladi luk.