Ostalo

Brudet i kruh od lavande

RTL TV
29.11.2019 09:06

Sastojci:

file bakalara 500 g
ljutika 100 g
krumpir 1kg
bijelo vino 1 dl
peperoncini 2 kom
pasirana rajčica 1 dl
peršin 1 vezica
češnjak 4 režnja
maslinovo ulje 150 ml
brašno (glatko) 300 g
brašno (oštro) 100 g
voda 2 dl
suhi kvasac 1 vrećica
sjemenke suncokreta 5 g
osušeni pupoljci lavande 2 g
krupna sol 3 g


Priprema:

U loncu pomiješati bakalar, ljutiku, peršin, češnjak, sol i papar. Zaliti maslinovim uljem i dobro promiješati. Lonac staviti na srednju vatru, malo zagrijati te dodati vino. Kada vino ishlapi, podliti vodom i nastaviti kuhati. 20 minuta prije kraja ubaciti krumpir i dovršiti.

Za kruh pomiješati vodu, šećer i kvasac, promiješati i pustiti da se zapjeni. Izmiješati suhe sastojke (brašno, sol, krupna sol, pupoljci lavande) i dodati vodu s kvascem. Umijesiti tijesto. Pustiti da se diže cca 30 minuta. Oblikovati kruh, položiti ga na sjemenke suncokreta, malo premazati mokrim kistom i peći cca 20-25 minuta na 220 stupnjeva.

Kruh od lavande