Ostalo

Brudet od bakalara i kruh s lavandom

RTL TV
07.11.2019 09:00

Sastojci:

file bakalara 0.5 kg

ljutika 0.1 kg

krumpir 1 kg

bijelo vino 0.1 l

peperoncini 2 kom

pasirana rajčica 0.1 l

peršin

češnjak 4 režnja

maslinovo ulje 0.15 l

brašno (glatko) 0.3 kg

brašno (oštro) 0.1 kg

voda 0.2 l

suhi kvasac 1 vrećica

sjemenke suncokreta 0.05 kg

osušeni pupoljci lavande

krupna sol

Priprema:

U loncu pomiješajte bakalar, ljutiku, peršin, češnjak, sol i papar. Zalijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Lonac stavite na srednju vatru, malo zagrijte pa dodajte vino. Kada vino ishlapi, podlijte vodom i nastavite kuhati. Dvadeset minuta prije kraja ubacite krumpiri dovršite brudet.

Za kruh pomiješajte vodu, šećer i kvasac i pustite da se zapjeni. Izmiješajte suhe sastojke (brašno, sol, krupna sol, pupoljci lavande) i dodajte vodu s kvascem. Zamijesite tijesto i ostavite ga pola sata da se digne. Oblikujte kruh, položite ga na sjemenke suncokreta, malo premažite mokrim kistom i pecite 20-25 minuta na 220 stupnjeva.