Sastojci:
file bakalara 0.5 kg
ljutika 0.1 kg
krumpir 1 kg
bijelo vino 0.1 l
peperoncini 2 kom
pasirana rajčica 0.1 l
peršin
češnjak 4 režnja
maslinovo ulje 0.15 l
brašno (glatko) 0.3 kg
brašno (oštro) 0.1 kg
voda 0.2 l
suhi kvasac 1 vrećica
sjemenke suncokreta 0.05 kg
osušeni pupoljci lavande
krupna sol
Priprema:
U loncu pomiješajte bakalar, ljutiku, peršin, češnjak, sol i papar. Zalijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Lonac stavite na srednju vatru, malo zagrijte pa dodajte vino. Kada vino ishlapi, podlijte vodom i nastavite kuhati. Dvadeset minuta prije kraja ubacite krumpiri dovršite brudet.
Za kruh pomiješajte vodu, šećer i kvasac i pustite da se zapjeni. Izmiješajte suhe sastojke (brašno, sol, krupna sol, pupoljci lavande) i dodajte vodu s kvascem. Zamijesite tijesto i ostavite ga pola sata da se digne. Oblikujte kruh, položite ga na sjemenke suncokreta, malo premažite mokrim kistom i pecite 20-25 minuta na 220 stupnjeva.