Ostalo

Brudet od sipe iz pećnice s ječmom

Joško

RTL
09.04.2021 15:55

Sastojci:

750 g sipe

250 g ječama

1 pelati

Pasata

1 crveni lik

4 režnja češnjaka

3 komada mladog luka

1 poriluk

Maslinovo ulje

Sol

Papar

Chilli u prahu

Šećer

Aceto balsamico

Maslac

Peršin

Ružmarin


Priprema:

Sipu očistiti i narezati na trakice. Ječam staviti u kipuću vodu. Luk, mladi kuk, poriluk i češnjak očistiti i narezati na komadiće. U dublju tepsiju staviti maslinovo ulje i staviti da se zagrije u pećnici. Pobrašniti trakice sipe i staviti u vruće ulje na 5 min u pećnicu. Dodati narezano povrće, vratiti u pećnicu na 250 stupnjeva. Poslije 5-6 minuta dodati pelati i pasatu, peršin i grančicu ružmarina.

Vratiti u pećnicu. Ječam staviti u vatrostalnu posudu i staviti u pećnicu, dodati vruću vodu po potrebi. Sve skupa se peče u pećnici oko jedan sat. Ječam začiniti soli, paprom i s malo chiili praha te staviti žlicu maslaca.