Sastojci:
750 g sipe
250 g ječama
1 pelati
Pasata
1 crveni lik
4 režnja češnjaka
3 komada mladog luka
1 poriluk
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Chilli u prahu
Šećer
Aceto balsamico
Maslac
Peršin
Ružmarin
Priprema:
Sipu očistiti i narezati na trakice. Ječam staviti u kipuću vodu. Luk, mladi kuk, poriluk i češnjak očistiti i narezati na komadiće. U dublju tepsiju staviti maslinovo ulje i staviti da se zagrije u pećnici. Pobrašniti trakice sipe i staviti u vruće ulje na 5 min u pećnicu. Dodati narezano povrće, vratiti u pećnicu na 250 stupnjeva. Poslije 5-6 minuta dodati pelati i pasatu, peršin i grančicu ružmarina.
Vratiti u pećnicu. Ječam staviti u vatrostalnu posudu i staviti u pećnicu, dodati vruću vodu po potrebi. Sve skupa se peče u pećnici oko jedan sat. Ječam začiniti soli, paprom i s malo chiili praha te staviti žlicu maslaca.