Ostalo

Bruschette s paštetom i marinirana krilca

Press
05.10.2017 23:00

Sastojci:

200 g pilećih jetrica

200 g luka

500 g češnjaka

10 dcl slatkog desertnog vina

150 g maslaca

15g peršina

50 g timijana

Limun

Maslinovo ulje

Sol i papar

10 g klica

20 g kvasca

300 g brašna

500 g pilećih krilca

20 dcl kiselog vrhnja

Limun

Mladi luk

50 g rotkvica

Maslinovo ulje

500 g škrobnog brašna

500 g mljevene paprike

Sol i papar

Ulje za prženje

Priprema:

Bruschette s paštetom:

Očistimo jetrica od žilica, na maslinovom ulju prepržimo luk i češnjak te dodamo jetricu i sotiramo da se termički obradi.

Zalijemo vinom, kratko prokuhamo i sklonimos vatre.

Stavimo u posudu za miksanje, dodamo maslac, nasjeckane začine, naribanu koricu limuna i malo soka, malo maslinovog ulja, sol i papar.

Smiksamo i protisnemo kroz fino cjedilo. Paštetu ohladimo u hladnjaku, mažemo na kruh i, po želji, ukrasimo klicama.

Marinirana krilca sa salatom od mladog luka i rotkivce

Pileća krilca posolimo i poparimo, zamiješamo škrobno brašno sa žlicom crvene paprike i vode da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke.

Začinjena krilca provučemo kroz smjesu i pržimo ih u dubokom ulju.

Kiselo vrhnje začinimo solju, paprom, koricom limuna i maslinovim uljem. Na komadiće narežemo rotkvicu i mladi luk te dodamo vrhnje.