Sastojci:
200 g pilećih jetrica
200 g luka
500 g češnjaka
10 dcl slatkog desertnog vina
150 g maslaca
15g peršina
50 g timijana
Limun
Maslinovo ulje
Sol i papar
10 g klica
20 g kvasca
300 g brašna
500 g pilećih krilca
20 dcl kiselog vrhnja
Limun
Mladi luk
50 g rotkvica
Maslinovo ulje
500 g škrobnog brašna
500 g mljevene paprike
Sol i papar
Ulje za prženje
Priprema:
Bruschette s paštetom:
Očistimo jetrica od žilica, na maslinovom ulju prepržimo luk i češnjak te dodamo jetricu i sotiramo da se termički obradi.
Zalijemo vinom, kratko prokuhamo i sklonimos vatre.
Stavimo u posudu za miksanje, dodamo maslac, nasjeckane začine, naribanu koricu limuna i malo soka, malo maslinovog ulja, sol i papar.
Smiksamo i protisnemo kroz fino cjedilo. Paštetu ohladimo u hladnjaku, mažemo na kruh i, po želji, ukrasimo klicama.
Marinirana krilca sa salatom od mladog luka i rotkivce
Pileća krilca posolimo i poparimo, zamiješamo škrobno brašno sa žlicom crvene paprike i vode da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke.
Začinjena krilca provučemo kroz smjesu i pržimo ih u dubokom ulju.
Kiselo vrhnje začinimo solju, paprom, koricom limuna i maslinovim uljem. Na komadiće narežemo rotkvicu i mladi luk te dodamo vrhnje.