Sastojci:
brašno 0,500 kg
griz 0,300 kg
šljive 0,300 kg
jaja 3 kom
maslac 0,250 kg
šećer 0,150 kg
limun 1 kom
prašak za pecivo 1 kom
Priprema:
Bjelanjke s prstohvatom soli umutiti u čvrsti snijeg. Pjenasto umutiti omekšali maslac sa žutanjcima i šećerom, dodavati brašno i griz koje smo prethodno pomiješali spraškom za pecivo i malo naribane limunove korice. Miješati dok ne dobijemo glatku smjesu, a zatim u to lagano umutiti snijeg od bjelanjaka. Podijeliti smjesu u dvije posude. Polovicu staviti peći 5 min na 180C, zatim izvaditi i poredati šljive prerezane na polovice. Šljive posuti cimetom. Preko njih preliti ostatak smjese i vratiti da se peče još 30 minuta. Kristal šećer usitniti i posuti prije serviranja šećerom u prahu