Sastojci za predjelo:
0,200 kg Arborio riže
0,100 kg luka srebrenca
0,010 kg češnjaka
2 stručka peršinova lista
0,150 kg maslaca
0,100 kg parmezana
0,800 kg kozica
0,1 l bijelog vina
0,150 kg žutihtikvica
Limun
0,100 l maslinovog ulja
1 chilli papričica
Priprema:
Kozice dobro isperemo pod hladnom vodom, ocijedimo ih i mariniramo limunovim sokom, s malo čilija, maslinovim uljemi nasjeckanim češnjakom. Lagano ih posolimo i prepržimo kratko na vrućoj tavi, pazeći da ostanu sočne, ali da se ljuska karamelizira. Peršin blanširamo pola minute u kipućoj posoljenoj vodi te izvadimo u ledenu vodu da sačuva boju. Ocijedimo i blendiramo s maslinovim uljem i malo ohlađene vode od blanširanja. Vodu od blanširanja čuvamo za podlijevanje rižota. Na maslacu i maslinovom ulju zažutimo luk i češnjak tedodamo rižu. Podlijemo vinom i čekamo da alkohol ispari, dodamo vodu od blanširanja peršina. Stalno miješamo da riža pusti škrob i podlijevamo vrućom vodom. Kad je riža al dente, dodajemo smiksani peršin, hladni maslac i naribani sir. Rižoto dodatno začinimo solju, paprom i koricom limuna. Tikvice narežemo na ploške i prepržimo na maslinovom ulju. Začinimo solju, paprom i tiimjanom. Poslužimo rižoto i na njemu tikvice i kozice.
Sastojci za glavno jelo:
1,5 kg jadranskihlignji
0,200 kg luka
0,050 kg češnjaka
0,150 kg mrkve
0,100 kg rajčica
1 grana stabljičastog celera
0,200 l bijelog vina
0,100 ml pasata rajčica
Malo timijana I ružmarina
1 limun
List peršina
0,100 kg palente
0,200 l mlijeka
0,050 kg maslaca
0,100 l maslinovog ulja
Sol
Papar
Priprema:
Lignje očistimo, narežemo na veće komade i dobro operemo. Na maslinovom ulju zažutimo luk, češnjak, narezane lignje, komade mrkve i stabljičastog celera. Dodamo bijelo vino, koricu limuna, pasatu i vodu. Začinimo solju i kratko prokuhamo, toliko da lignje ne postanu gumenaste, a povrće se ne raskuha. U gotov ragu dodamo nasjeckano bilje (peršin i Kotany začine), kockice rajčice i nekoliko kapi maslinovog ulja. Zakuhamo 2 dcl vode i 1 dcl mlijeka te posolimo. Dodamo palentu i uz stalno miješanje pustimo da iskuha. Na kraju dodamo kockice hladnog maslaca, nekoliko kapi maslinovog ulja i sjeckani ružmarin.
Sastojci za desert:
0,300 kg tamnečokolade
0,050 kg maslaca
0,120 kg brašna
0,080 kg kakaau prahu
4 jaja
0,100 kg šećera
0,300 l piva
0,300 kg smrznutih malina
Priprema:
Čokoladu i maslac otopimo na pari. U zdjelu pomiješamo brašno, kakao i malo soli. U drugoj zdjeli mikserom umutimo jaja i šećer. Smjesi dodamo rastopljenu čokoladu i maslac te izmiksamo. Zatim dodamo smjesu brašna i kakaa te 3 dcl piva. Sve izmiksamo. Izlijemo u kalup koji smo prethodno namazali maslacam i pobrašnili. Pečemo na 180 stupnjeva 2 minute. Posipamo šećerom u prahu. Maline i šećer ukuhamo, izblendiramo i procijedimo kroz sitno sito. Coulis od malina poslužimo uz browniejenarezane na kocke.