Ostalo

Buhtle i šnenokle

Press
03.10.2017 22:00

Sastojci:

3000 g glatkog brašna

2000 g miješane marmelade

200 dcl mlijeka

150 g kvasca

4 jaja

Vanilin šećer

1 l mlijeka

Priprema:

Buhtle sa marmeladom

Ostaviti germu da se digne. Za to vrijeme pomiješati suhe sastojke i zaliti germom. Staviti tijesto da se diže. Kad se tijesto digne, premjestiti i razvaljati. Odrezati na kocke i puniti marmeladom. Staviti peći na 200C oko pola sata.

Šnenokle

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Mlijeko staviti na vatru. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Kad mlijeko zakuha stavljati žličnjake bjelanjaka u mlijeko i vaditi ih van. Mlijeko skloniti s vatre. Žumancima dodati šećer, vanili šećer, brašno i mikserom umutiti. U žumanjke dodati 2 žlice toplog mlijeka. Mlijeko vratiti na vatru te polagano uliti žumanjke i stalno miješati.