Sastojci:
glatko brašno 1000 g
mješano mljeveno meso 600 g (200 gsvinjetine i 400 gjunetine)
luk 200 g
češnjak 3 češnja češnjaka
papar i sol
mljeveni kumin
sušeni peršin
kiselo vrhnje 200 g
kiseli krastavac 300 g
svježi vlasac 1 svežanj
jaja 2 kom
alkoholni ocat 2 žlice
Priprema:
Zamijesite tijesto od brašna, vode i soli. Podijelite ga na 3 loptice koje ste nauljili i ostavite ih da se odmaraju 15 minuta.U međuvremenu narežiteluk pa prodinstajte do zlatno žute boje, stavitemeso u luk, popaprite,posolite i dodajtemalo mljevenog kumina. Meso ostaviteda se ohladi i lakše puni. Kad nadjenemo burek, onda slažemo umak.
Umak se radi od vrhnja, češnjaka, kiselih krastavaca i vlasca.Druga verzija umaka -vrhnje , curry i chili.