Sastojci za peciva:
brašno (glatko) 500 g
brašno (oštro) 100 g
suhi kvasac 1 vrećica
jaje 1 kom
sezam 10 g
Sastojci za polpetice od kvinoje:
kvinoja 100 g
cikla (korijen) 300 g
slanutak (konzerva) 400 g
balzamični ocat 5 ml
luk 2 kom
jaje 1 kom
svježi peršin 1 vezica
pšeničnopivo3 dl
kajenski papar 1 g
češnjak 3 režnja
rajčica 300 g
špek 30g
matovilac 50 g
Sastojci za salatu:
zeleni kupus 200 g
crveni kupus 200 g
mrkva 1 kom
majoneza 100 g
kiselo vrhnje 100 g
vinski ocat 1 ml
Priprema peciva:
Kvasac pomiješajte sa šećerom i mlakom vodom, ostavitesa strane nekolikominuta. Brašno pomiješajtesa soli i sve skupa zamijesiteu tijesto. Pustite sa strane da se diže. Kad se tijesto diglo oblikujte ga u kuglice, premažite smjesom od jaja i vode, pospite soli i sezamom te pecite15-20 minuta na 220 stupnjeva.
Priprema polpetica:
Isperite kvinoju, skuhajtei stavite sa strane. Slanutak procijedite. Luk prodinstajte idodajte sitno narezanu ciklu te sve lagano prepržitei na kraju dodajtebalzamični ocat. Sve skupa pomiješajte, dodajte sitno nasjeckani peršin i češnjak, začinitekajenskim paprom. Umutite u to jaje te oblikujte u polpetice za burgere. Lagano popržitesa svake strane oko 2 minute.
Prokuhajte rajčices malo vode, dodajte imocat i sve skupa propasirajte. Luk prodinstajte i napravite umak s pivom. Špek popržitena tavi i napravitecrumble. Na peciva složite matovilac, polpet, namaz od rajčice, špek, luk u pivu i poklopitepecivom.
Priprema salate:
Kupus i mrkvu narežitena sitno, zatim od majoneze, kiselog vrhnja, vinskog octa, malo soli i šećera napravitedresing, pomiješajtei staviteda se ohladi. Poslužiti uz burgere.