Ostalo

Burgeri od kvinoje i coleslaw salata

RTL TV
12.11.2019 11:10

Sastojci za peciva:

brašno (glatko) 500 g

brašno (oštro) 100 g

suhi kvasac 1 vrećica

jaje 1 kom

sezam 10 g

Sastojci za polpetice od kvinoje:

kvinoja 100 g

cikla (korijen) 300 g

slanutak (konzerva) 400 g

balzamični ocat 5 ml

luk 2 kom

jaje 1 kom

svježi peršin 1 vezica

pšeničnopivo3 dl

kajenski papar 1 g

češnjak 3 režnja

rajčica 300 g

špek 30g

matovilac 50 g

Sastojci za salatu:

zeleni kupus 200 g

crveni kupus 200 g

mrkva 1 kom

majoneza 100 g

kiselo vrhnje 100 g

vinski ocat 1 ml

Priprema peciva:

Kvasac pomiješajte sa šećerom i mlakom vodom, ostavitesa strane nekolikominuta. Brašno pomiješajtesa soli i sve skupa zamijesiteu tijesto. Pustite sa strane da se diže. Kad se tijesto diglo oblikujte ga u kuglice, premažite smjesom od jaja i vode, pospite soli i sezamom te pecite15-20 minuta na 220 stupnjeva.

Priprema polpetica:

Isperite kvinoju, skuhajtei stavite sa strane. Slanutak procijedite. Luk prodinstajte idodajte sitno narezanu ciklu te sve lagano prepržitei na kraju dodajtebalzamični ocat. Sve skupa pomiješajte, dodajte sitno nasjeckani peršin i češnjak, začinitekajenskim paprom. Umutite u to jaje te oblikujte u polpetice za burgere. Lagano popržitesa svake strane oko 2 minute.

Prokuhajte rajčices malo vode, dodajte imocat i sve skupa propasirajte. Luk prodinstajte i napravite umak s pivom. Špek popržitena tavi i napravitecrumble. Na peciva složite matovilac, polpet, namaz od rajčice, špek, luk u pivu i poklopitepecivom.

Priprema salate:

Kupus i mrkvu narežitena sitno, zatim od majoneze, kiselog vrhnja, vinskog octa, malo soli i šećera napravitedresing, pomiješajtei staviteda se ohladi. Poslužiti uz burgere.

Tri, dva, jedan - kuhaj!