Ostalo

Buuuzar na zelenom

RTL TV
14.11.2019 09:00

Sastojci:

dagnje 500 g

luk 100 g

češnjak 50 g

svježi listovi peršina 50 g

rajčica 300 g

bijelo vino 2 dl

glatko brašno 1 kg

špinat 300 g

maslinovo ulje 5 ml

suhi kvasac 1 vrećica

sol 10 g

mlaka voda 350 ml


Priprema:

Na maslinovom ulju popržitisitno sjeckani luk, dodatičešnjak te sjeckani peršin. Dodatiprethodno očišćene dagnje te ih pirjatipoklopljene oko 10 minuta. Dodavatimalo vode dok se dagnje ne otvore do kraja. Kada se otvore, dodavatirajčicu narezanu na kockice te zalitivinom. Kuhatiotklopljeno nekih 5 minuta. Od brašna, jaja i blendanog špinata napravitirezance i kuhatiu slanoj vodi te poslužitiuz dagnje.
Od brašna, soli, šećera, kvasca, maslinova ulja i vode zamijesitiglatko tijesto i ostavitida se digne, pola sata, te bez miješanja tijesta stavitipeći.

Zeleni kruh