Sastojci:
1 paket tijesta za lazanje
200 g dimljenog lososa
350 g ricota sira
1 jaje
50 g maslaca
100 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
Sastojci za kremu:
400 g buća butternuta
100 ml mlijeka
50 g maslaca
1 g cimeta
1 g muškatnog oraščića
Sol
Priprema:
Lazanje skuhamo u slanoj vodi dok ne omekšaju. Izvadimo na papir da se osuše jednu pored druge. Odrežemo 1/3 lazanja, a 2/3 poslažemo jednu do druge tako da se preklapaju samo na 5 milimetara. Od dimljenog lososa, ricote i žumanjka izradimo štapnim mikserom glatku masu i začinimo. Masu stavimo u dresir vrećicu bez nastavka. Po cijeloj širini položenih lazanja istisnemo kobasicu debljine 2 centimetra. Sad svaku lazanju namotamo i položimo u malo namašćen pleh tako da završetak lazanje okrenemo prema dolje i stavljamo jednu do druge. Prelijemo smjesom od rastopljenog maslaca, mlijeka i vrhnja za kuhanje. Pečemo u pećnici oko 15 minuta na 175 stupnjeva. Buću ogulimo, narežemo na kocke i kuhamo u slanoj vodi. Kad je kuhana procijedimo, dodamo maslac, mlijeko sol, cimet i muškatni oraščić te izradimo u glatku kremu na kojoj poslužimo cannellone.