Ostalo

Cannelloni s dimljenim lososom i ricota sirom na kremi od buće

Press
30.05.2018 10:00

Sastojci:

1 paket tijesta za lazanje

200 g dimljenog lososa

350 g ricota sira

1 jaje

50 g maslaca

100 ml mlijeka

200 ml vrhnja za kuhanje

Sastojci za kremu:

400 g buća butternuta

100 ml mlijeka

50 g maslaca

1 g cimeta

1 g muškatnog oraščića

Sol

Priprema:

Lazanje skuhamo u slanoj vodi dok ne omekšaju. Izvadimo na papir da se osuše jednu pored druge. Odrežemo 1/3 lazanja, a 2/3 poslažemo jednu do druge tako da se preklapaju samo na 5 milimetara. Od dimljenog lososa, ricote i žumanjka izradimo štapnim mikserom glatku masu i začinimo. Masu stavimo u dresir vrećicu bez nastavka. Po cijeloj širini položenih lazanja istisnemo kobasicu debljine 2 centimetra. Sad svaku lazanju namotamo i položimo u malo namašćen pleh tako da završetak lazanje okrenemo prema dolje i stavljamo jednu do druge. Prelijemo smjesom od rastopljenog maslaca, mlijeka i vrhnja za kuhanje. Pečemo u pećnici oko 15 minuta na 175 stupnjeva. Buću ogulimo, narežemo na kocke i kuhamo u slanoj vodi. Kad je kuhana procijedimo, dodamo maslac, mlijeko sol, cimet i muškatni oraščić te izradimo u glatku kremu na kojoj poslužimo cannellone.