Sastojci:
1 pakiranje tijesta za lazanje
5 fileta dimljenje pastrve
300 g skute
1 jaje
10 g peršinovog lista
50 g maslaca
600 ml mlijeka
300 g čičoke
30 g pancete
60 g maslaca
Sol
Papar
Priprema:
Tijesto za lazanje skuhamo u slanoj vodi dok ne omekša. Izvadimo na papir da se osuši, jedno pored drugoga. Odrežemo 1/3 lazanja, a 2/3 poslažemo jednu do druge tako da se preklapaju samo na 5 milimetara. Od pastrve, skute, žumanjka i peršina izradimo štapnim mikserom glatku masu i začinimo po potrebi. Masu stavimo u dresir vrećicu bez nastavka i po cijeloj širini položenih lazanja istisnemo "kobasicu" oko 2 centimetara debljine. Svaku lazanju namotamo i položimo u malo namašćen pleh tako da završetak lazanje okrenemo prema dolje i stavljamo jednu do druge. Prelijemo smjesom od rastopljenog maslaca, mlijeka i vrhnja za kuhanje. Pečemo u pećnici oko 15 minuta na 175 stupnjeva. Čičoke ogulimo, narežemo i skuhamo u posoljenom mlijeku. Pancetu prepržimo. Čičoke ocijedimo i 100 ml mlijeka sačuvamo, dodamo maslac, pancetu i izradimo u glatku kremu na koju serviramo cannellone.