Ostalo

Chateaubrian u umaku od viskija i gljiva

RTL TV
12.11.2019 11:50

Sastojci:

beefsteak (srednji dio) 600 g

maslac 500 g

mješavina gljiva 250 g

kremasti svježi sir 100 g

mrkva 100 g

tikvica 100 g

patlidžan 100 g

mladi špinat 500 g

cherry rajčica 200 g

dunja 100 g

proso 100 g

ječam 100 g

matovilac 100 g

salata kristal 100 g

rikula 100 g

luk 50 g

češnjak 10 g

viski 0,1 dl

mlijeko 0,2 dl

Priprema:

Beefsteak posolite i popaprite svježim paprom te pecite na vrućoj tavi sa svih strana dok ne poprimi tamno smeđu boju i hrskavu koru. Kada je beefsteak gotov odložitega da se odmori, zatim ga izrežitena komade veličine 200 - 250 g te ponovo zapecitena istoj tavi sa svake strane 1 minutu, zatim dodajte viski i flambirajteodreske. Nakon što steflambirali odreske na istoj masnoći i viskiju popržite sitno rezani češnjak i gljive, umiješajte kremasti sir, dodajte malo mlijeka te kuhajte do željene gustoće. Za prilog pripremite kuhani proso i ječam, koji ste začinili po želji te prokuhano povrće u slanoj vodi i kratko poprženo na maslacu.