Sastojci:
Guiness tamno pivo 0.5 l
goveđe mljeveno meso 0.5 kg
chorizo kobasica 1 kom
chili papričica 2 kom
luk 2 kom
češnjak glavica
celer korijen i list 1 kom
mrkva 2 kom
peršin 1 svežanj
crvena paprika (ne rog) 1 kom
kumin
pelati 1 konzerva
pasata 1 konzerva
crveni grah 1 konzerva
melasa
kukuruz 1 konzerva
limeta 2 kom
kiselo vrhnje 2 čašice
cheddar sir 0.5 kg
pirovo brašno 0.5 kg
jaja 5 kom
špek 0.15 g
prašak za pecivo 3 vrećice
chili prah
jogurt 3 čašice
ocat
med
Priprema za Chili con beer:
Za varivo na zagrijanom ulju pirjati sitno sjeckani luk do karamelizacije. Dodati sitno sjeckani češnjak, celer, mrkvu, peršin, papriku i čili papriku. Kad se i povrće dobro zapeče, dodati usitnjeno meso iz chorizo kobasice te pirjati uz podlijevanje vodom. Nakon što se stvori dobra baza za varivo i ispari sva tekućina, dodati pelate i zapeći spovrćem dok se ne raspadne. Podliti vodom i pivom te poklopiti i ostaviti da krčka. Na posebnoj tavi zapeći mljeveno meso, podliti smalo pasate i sve dodati u lonac spivom. Začiniti skuminom, čilijem u prahu, soli i paprom, dodati grah i cijeđeni sok limete. Pred kraj dodati kukuruz.
Priprema za peciva:
Pirovo brašno pomiješati sjogurtom i jajetom, dodatinaribani cheddar sir, sol i malo papra, formirati izdužena peciva i peći u pećnici na 180C.
Priprema zadodatke:
Sweet chili umak
Na malo ulja zapeći malo sitno sjeckanog češnjaka i čili papričice. Podliti octom da počne isparavati, dodati malo vode, narančinog soka i meda te prokuhati da se zgusne.
Kiselo vrhnje umak
Kiselo vrhnje pomiješati sa sokom od limete i sitno sjeckanim listom peršina.