Ostalo

Chili con carne

Jozefina i Ksenija

RTL.hr
09.03.2021 12:00

Sastojci:

500 g mljevenog mesa

500 g rajčice u konzervi

200 g kukuruza

200 g leće u konzervi

2 jaja

200 g brašna

100 g maslaca

list celera

1 luk

3-4 režnja češnjaka

chili začin


Priprema:

Meso podinstati na luku dok ne dobije lijepu boju, dodati češnjak, kukuruz, leću i sjeckane pelate isjeckani celer pa sve prodinstati 10 do 15 minuta. Zatim posoliti i dodati chilija. Za to vrijeme napraviti tijesto. U brašno dodati jaje, sol, malo vode i maslac pa umijesiti prhko tijesto. Staviti ga u hladnjak da odmori pola sata. U male vatrostalne zdjelice (ili jednu veću) staviti chili con carne, tijesto na vrhu ukrasiti po želji pa premazati žutanjkom. Napraviti otvor u sredini da para može izaći i staviti peći. Kad tijeto dobije zlatnu boju, izvaditi iz pećnice i poslužiti.