Sastojci:
500 g mljevenog mesa
500 g rajčice u konzervi
200 g kukuruza
200 g leće u konzervi
2 jaja
200 g brašna
100 g maslaca
list celera
1 luk
3-4 režnja češnjaka
chili začin
Priprema:
Meso podinstati na luku dok ne dobije lijepu boju, dodati češnjak, kukuruz, leću i sjeckane pelate isjeckani celer pa sve prodinstati 10 do 15 minuta. Zatim posoliti i dodati chilija. Za to vrijeme napraviti tijesto. U brašno dodati jaje, sol, malo vode i maslac pa umijesiti prhko tijesto. Staviti ga u hladnjak da odmori pola sata. U male vatrostalne zdjelice (ili jednu veću) staviti chili con carne, tijesto na vrhu ukrasiti po želji pa premazati žutanjkom. Napraviti otvor u sredini da para može izaći i staviti peći. Kad tijeto dobije zlatnu boju, izvaditi iz pećnice i poslužiti.