Sastojci:
150 g maslaca
480 ml vode
40 g šećera
10 g soli
280 g glatkog brašna
6 jaja
4 Granny Smith jabuke
20 g cimeta
5 g soli
50 g šećera
Limunska kiselina po želji
Štapić vanilije
Priprema:
Pomiješamo u loncu vodu, maslac, sol i šećer te zakuhamo. U vrelu vodu polako dodajemo prosijano brašno jako miješajući. Kuhamo na najlaganijoj vatri miješajući dok se tijesto ne počne odvajati od lonca i dok tijesto nije glatko. Maknemo s vatre i dodamo razmućena jaja miješajući tako dugo dok tijesto opet ne bude glatko. Tijesto napunimo u dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Istiskujemo tijesto dužine 7-8 cm na papir za pečenje. Tijesto pržimo u dubokom ulju do zlatno žute boje. Uvaljamo u šećer s cimetom. Granny Smith jabuke ogulimo i narežemo na kockice, kuhamo u 200 ml vode s cimetom 5 g soli, 50 g šećera i vanilijom. Na kraju sve usitnimo štapnim mikserom u glatku kremu i po potrebi dodamo malo limunske kiseline. Poslužimo s prženim churrosima.