Ostalo

Čokoladna torta s narančom i chantily krema

Ivana i Juan

RTL.hr
19.03.2022 13:30

Sastojci:

mliječna čokolada 150 g

tamna čokolada 150 g

mljeveni bademi 50 g

jaja 5 kom

aroma badema

mahuna vanilije 2 kom

vrhnje za šlag 500 ml

šećer, sol

naranča 500 g


Priprema:


Čokoladu otopiti zajedno s maslacem, dodavati jedno po jedno jaje, miješati ručnom pjenjačom, ne mikserom. Dodati dvije žlice mljevenih badema i nekoliko kapi arome badema, žlicu šećera i prstohvat soli. Peći u kalupu promjera 26 cm, 180 C 15 min. Na sredini mora biti još mekana kada je gotova.

Naranče ocijediti, sok malo pošećeriti i kuhati dok se ne reducira do sirupa.

U vrhnje za šlag dodati sjemenke vanilije, miksati do srednje gustoće.