Ostalo

Čokoladni ravioli s lješnjacima u kremi od vanilije i mascarponea

Press
30.05.2018 10:00

Sastojci:

100 g šećera, od toga:

20 g za umak

20 g za tijesto

40 g za vodu za kuhanje

20 g za punjenje

70 g brašna grano duro

25 g kakaa

4 jaja

100 g mljevenih lješnjaka

20 ml ruma

1 naranča

1 vanilin šećer

120 ml vrhnja za kuhanje

Štapić vanilije

150 ml mlijeka

1 jaje za umak

200 g mascarponea

Priprema:

U vrhnje za kuhanje stavimo 20 g šećera, rum, lješnjake i malo naribane korice naranče, kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gustu masu. Stavimo je da se hladi. Od brašna, jaja, kakaa i šećera umijesimo glatko tijesto. Umotamo u foliju i stavimo na 10 minuta na hladno. U mlijeko stavimo vaniliju iz štapića, 20 g šećera, vanilin šećer i jedan žutanjak, kuhamo na pari miješajući dok se ne zgusne. Dodamo mascarpone i mikserom izmiksamo u glatku kremu. Tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na 2 mm i izrežemo 20 krugova. Krugove punimo s masom od lješnjaka te preklopimo i zatvorimo rubove vilicom. Kuhamo u slatkoj vodi i poslužimo na umaku od mascarponea.