Sastojci:
100 g šećera, od toga:
20 g za umak
20 g za tijesto
40 g za vodu za kuhanje
20 g za punjenje
70 g brašna grano duro
25 g kakaa
4 jaja
100 g mljevenih lješnjaka
20 ml ruma
1 naranča
1 vanilin šećer
120 ml vrhnja za kuhanje
Štapić vanilije
150 ml mlijeka
1 jaje za umak
200 g mascarponea
Priprema:
U vrhnje za kuhanje stavimo 20 g šećera, rum, lješnjake i malo naribane korice naranče, kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gustu masu. Stavimo je da se hladi. Od brašna, jaja, kakaa i šećera umijesimo glatko tijesto. Umotamo u foliju i stavimo na 10 minuta na hladno. U mlijeko stavimo vaniliju iz štapića, 20 g šećera, vanilin šećer i jedan žutanjak, kuhamo na pari miješajući dok se ne zgusne. Dodamo mascarpone i mikserom izmiksamo u glatku kremu. Tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na 2 mm i izrežemo 20 krugova. Krugove punimo s masom od lješnjaka te preklopimo i zatvorimo rubove vilicom. Kuhamo u slatkoj vodi i poslužimo na umaku od mascarponea.