Sastojci:
glatko brašno 400 g
jaja 3 kom
crnilo sipe 3 čajne žlice
maslinovo ulje 2 dl
kozice (cijele, veće) 300 g
luk 1 veći
češnjak 3 režnja
bijelo vino 2 dl
pasirana rajčica 2 dl
krušne mrvice 100 g
peršin pola vezice
povrće za temeljac:1 mrkva, list celera, 1/4 glave celera, 1 korijen peršina
Priprema:
Prvo staviti kuhati temeljac. Zatim zamijesiti tjesteninu od 3 jaja, 200g brašna i crnila sipe te dodati prstohvat soli. Tjesteninu staviti da odmara zamotana u foliju. Očistiti kozice, nasjeckati na sitno luk, češnjak i peršin. U posudu staviti maslinovo ulje uz dodatak suncokretovog ulja te pržiti luk, češnjak i peršin. Zatim dodati kozice i bijelo vino te pustiti da ispari. Dodati temeljac, zatim pasiranu rajčicu te zagustiti krušnim mrvicama po potrebi.
Tjesteninu valjati i rezati na rezance te kuhati u slanoj kipućoj vodi.