Ostalo

Crna tjestenina s kozicama

RTL TV
29.10.2019 09:08

Sastojci:

glatko brašno 400 g

jaja 3 kom

crnilo sipe 3 čajne žlice

maslinovo ulje 2 dl

kozice (cijele, veće) 300 g

luk 1 veći

češnjak 3 režnja

bijelo vino 2 dl

pasirana rajčica 2 dl

krušne mrvice 100 g

peršin pola vezice

povrće za temeljac:1 mrkva, list celera, 1/4 glave celera, 1 korijen peršina


Priprema:

Prvo staviti kuhati temeljac. Zatim zamijesiti tjesteninu od 3 jaja, 200g brašna i crnila sipe te dodati prstohvat soli. Tjesteninu staviti da odmara zamotana u foliju. Očistiti kozice, nasjeckati na sitno luk, češnjak i peršin. U posudu staviti maslinovo ulje uz dodatak suncokretovog ulja te pržiti luk, češnjak i peršin. Zatim dodati kozice i bijelo vino te pustiti da ispari. Dodati temeljac, zatim pasiranu rajčicu te zagustiti krušnim mrvicama po potrebi.

Tjesteninu valjati i rezati na rezance te kuhati u slanoj kipućoj vodi.