Ostalo

Cvjetna livada

Press
26.09.2017 23:00

Sastojci:

med

jestivo cvijeće

200 g žabljih krakova

300 g zeca

10 g smeđih šampinjona ili pečurka

15 g samoniklog bilja

10 g maslaca

5 g prosa

2 g češnjaka

10 g ljubičastogkrumpira

5 g brašna

1 jaja

2 dcl bijelog vina

2 g kamilice

Priprema:

Žablje krakove ispohati, a od krumpira izraditi pire aromatiziran po ukusu. Zečje batke i zabatke iskostiti, posoliti, popapriti, premazati medom te pržiti na maslacu. Kada se oni ispeku, podlijevati vodom i vinom te lagano pirjati. Kada omekšaju, začiniti mljevenim kimom, staviti malo šećera i spojiti ledenim maslacem od kuhanog prosa. Od ispirjanihzečjihjetricai jaja napraviti popečke.Gljive izrezati na četvrtine i pržiti na maslacu pa ih posoliti. Od samoniklog bilja i jestivog cvijeća napraviti laganu salatu. Servirati na tanjur i ukrasiti cvijećem.