Sastojci:
med
jestivo cvijeće
200 g žabljih krakova
300 g zeca
10 g smeđih šampinjona ili pečurka
15 g samoniklog bilja
10 g maslaca
5 g prosa
2 g češnjaka
10 g ljubičastogkrumpira
5 g brašna
1 jaja
2 dcl bijelog vina
2 g kamilice
Priprema:
Žablje krakove ispohati, a od krumpira izraditi pire aromatiziran po ukusu. Zečje batke i zabatke iskostiti, posoliti, popapriti, premazati medom te pržiti na maslacu. Kada se oni ispeku, podlijevati vodom i vinom te lagano pirjati. Kada omekšaju, začiniti mljevenim kimom, staviti malo šećera i spojiti ledenim maslacem od kuhanog prosa. Od ispirjanihzečjihjetricai jaja napraviti popečke.Gljive izrezati na četvrtine i pržiti na maslacu pa ih posoliti. Od samoniklog bilja i jestivog cvijeća napraviti laganu salatu. Servirati na tanjur i ukrasiti cvijećem.