Ostalo

Dagnje na buzaru s aromom dima i zeleni rezanci

RTL TV
14.11.2019 09:44

Sastojci:

ZELENI REZANCI

špinat 0,2 kg

brašno 0,2 kg

jaje 2 kom.


DAGNJE NA BUZARU

dagnje 0,6 kg

cherry rajčice (zrele) 0,2 kg

peršin 1 vezica

bosiljak 1 vezica

brendi 0,1 l

bijelo vino 0,2 l

ljuta papričica svježa 1 kom.

koža i masni dijelovi dimljenog dalmatinskog pršuta 0,15 kg

maslinovo ulje 0,1 l

Priprema:

ZELENI REZANCI

Blitvu blanširati i izrezati na sitne komadiće. Pomiješati sjajima, brašnom, soli i maslinovim uljem. Dobro pomiješati i umijesiti tijesto. Nakon što se tijesto odmori, razvaljati tankote razrezati na rezance. Prije kuhanja još malo pustiti da se rezanci odmore.

DAGNJE NA BUZARU SAROMOM DIMA

Zagrijati maslinovo ulje i desetak minuta na njemu pirjati zgnječeni češnjak, pola kosanog peršina i pršut. Nakon toga pojačati vatru i dodati cherry rajčice narezane na kockice. Pirjati još 5 minuta i dodati dagnje. Podliti brendijem i pričekati da alkohol ispari (2-3 min.) pa uliti vino. Dodati usitnjenu papričicu, promiješati i poklopiti. Kad se školjke počnu otvarati, staviti natrgani bosiljak. Promiješati, ugasiti vatru, izvaditi ostatke i kožu pršuta i češnjak. Poslužiti uz zelene rezance i ukrasiti listićima bosiljka.