Sastojci:
ZELENI REZANCI
špinat 0,2 kg
brašno 0,2 kg
jaje 2 kom.
DAGNJE NA BUZARU
dagnje 0,6 kg
cherry rajčice (zrele) 0,2 kg
peršin 1 vezica
bosiljak 1 vezica
brendi 0,1 l
bijelo vino 0,2 l
ljuta papričica svježa 1 kom.
koža i masni dijelovi dimljenog dalmatinskog pršuta 0,15 kg
maslinovo ulje 0,1 l
Priprema:
ZELENI REZANCI
Blitvu blanširati i izrezati na sitne komadiće. Pomiješati sjajima, brašnom, soli i maslinovim uljem. Dobro pomiješati i umijesiti tijesto. Nakon što se tijesto odmori, razvaljati tankote razrezati na rezance. Prije kuhanja još malo pustiti da se rezanci odmore.
DAGNJE NA BUZARU SAROMOM DIMA
Zagrijati maslinovo ulje i desetak minuta na njemu pirjati zgnječeni češnjak, pola kosanog peršina i pršut. Nakon toga pojačati vatru i dodati cherry rajčice narezane na kockice. Pirjati još 5 minuta i dodati dagnje. Podliti brendijem i pričekati da alkohol ispari (2-3 min.) pa uliti vino. Dodati usitnjenu papričicu, promiješati i poklopiti. Kad se školjke počnu otvarati, staviti natrgani bosiljak. Promiješati, ugasiti vatru, izvaditi ostatke i kožu pršuta i češnjak. Poslužiti uz zelene rezance i ukrasiti listićima bosiljka.