Ostalo

Dekonstrukcija

Press
28.11.2017 23:00

Sastojci:

0,200 kg brašna

0,050 kg jaja

0,300 kg mljevenog mesa

Umak od rajčice

0,005 kg timijana

0,200 kg iceberg salate

0,050 kg rikole

0,050 kg ribiza

0,050 kg bijelog grožđa

0,010 kg očišćenih bučinihsjemenki

0,010 kg indijskih oraščića

0,010 l aceta balsamica

0,010 l maslinovog ulja

Priprema:

Od brašna i jaja zamijesimo tijesto. Ostavimo da malo odmori. Radimo raviole koje punimo dinstanim mljevenim mesom. Napravimo umak od rajčice. Luk prodinstamo, dodamo rajčicu i začine, podlijemo s malo vina. Kad se umak zgusne, poslužimo. U zdjeli pomiješamo opranu zelenu salatu, rikolu, grožđe, ribiz, indijski oraščić i bučine sjemenke, zatim začinimo dresingom od octa i maslinovogulja.