Ostalo

Dekonstrukcija - rajčica bez laktoze

Press
17.10.2017 23:00

Sastojci:

200 g brašna

Jaje

300 g mljevenog mesa

150 g luka

Umak od rajčice

5 g svježeg timijana

200 g iceberga

50 g rikole

50 g ribiza

50 g bijelog grožđa

10 g bućinih sjemenki

10 g indijskih oraščića

10 dcl acetabalsamica

10 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Od brašna i jaja zamijesimo tijesto. Ostavimo da malo odmori. Radimo raviole koje punimo dinstanim mljevenim mesom.

Napravimo umak od rajčice. Luk prodinstamo, dodamo rajčicu i začine, podlijemo s malo vina. Kad se umak zgusne, poslužimo.

U zdjeli pomiješamoopranu zelenu salatu, rikolu, grožđe, ribiz, indijski oraščić i bućine sjemenke, zatim začinimo dresingom od octa i maslinovog ulja.