Sastojci:
0,200 kg datulja
0,100 kg integralnog pšeničnog brašna
2 jaja
0,100 kg maslaca
0,050 kg šećera u prahu
1 mahuna vanilije
0,100 kg smeđegšećera
0,200 l slatkog vrhnja
0,150 kg maslaca
0,010 kg muškatnogoraščića
Priprema:
Iz datulja izvadimo koštice i narežemo na stine komadiće. Stavimo ih u lonac i prekrijemo sa 150 ml vode. Pustimo da zakipi pa maknemo s vatre da se datulje ohlade u tekućini.Nožem prepolovimo mahunu vanilije i sastružemo. Mikserom pjenasto izradimo omekšali maslac sa šećerom u prahu. U pjenu umiješamo vaniliju i jaje. Dodamo datulje s tekućinom od močenja i lagano u smjesu umiješamo brašno. Prelijemo u kalup obložen papirom za pečenjei pečemo na 180 stupnjevaoko 20 minuta. Biskvit mora dobiti koricu, a u sredini ostati vlažan. Za preljev u lončiću na laganoj vatri otopimo maslac tedodamo Muscovado šećer i slatko vrhnje. Kad se smjesa poveže, kuhamo na laganoj vatri 5 minuta pa prelijemo po biskvitu. Po površini naribamo muškatni oraščić i stavimo u hladnjak da se kolač stisne.