Sastojci:
brancin
blitva
tikvice
brašno
2 jaja
šalica bobičastog voća
kopar
ružmarin
limun
chili papričica
jalapeno u prahu
amarant žitarice
papar
sol
prašak za pecivo
džem od brusnica
Priprema:
Filetirati brancina i skinuti kožu. File umočiti u smjesu od brašna, vode i malo praška za pecivo pa ga pofrigati u ulju dok ne pozlati. Naribati tikvice, blitvu blanširati i nasjeckati na sitno. Povrće pomiješati s jajima, brašnom, dodati malo amaranta i začiniti po želji. Oblikovati u polpetice i popržiti na tavi. Za umak odabrati šalicu bobičastog voća, izblendati, dodati cijeđeni limun, jalapeno i chili papričice kao začin, sol, papar, žlicu džema od brusnice i malo šećera. Sve dobro izmiksati pa malo zagrijati da se zgusne u umak. Za čips od blitve treba narezati blitvu, posložiti je na papir za pečenje, staviti na 180 stupnjeva dok ne posuši kao čips. Začiniti i poslužiti sve zajedno.