Ostalo

File brancina s popečkom od blitve i umakom

I Bee i Velimir radili su ovaj specijalitet u našem kulinarskom showu, a možete ga isprobati i vi!

RTL.hr
20.08.2021 12:00

Sastojci:

brancin

blitva

tikvice

brašno

2 jaja

šalica bobičastog voća

kopar

ružmarin

limun

chili papričica

jalapeno u prahu

amarant žitarice

papar

sol

prašak za pecivo

džem od brusnica


Priprema:

Filetirati brancina i skinuti kožu. File umočiti u smjesu od brašna, vode i malo praška za pecivo pa ga pofrigati u ulju dok ne pozlati. Naribati tikvice, blitvu blanširati i nasjeckati na sitno. Povrće pomiješati s jajima, brašnom, dodati malo amaranta i začiniti po želji. Oblikovati u polpetice i popržiti na tavi. Za umak odabrati šalicu bobičastog voća, izblendati, dodati cijeđeni limun, jalapeno i chili papričice kao začin, sol, papar, žlicu džema od brusnice i malo šećera. Sve dobro izmiksati pa malo zagrijati da se zgusne u umak. Za čips od blitve treba narezati blitvu, posložiti je na papir za pečenje, staviti na 180 stupnjeva dok ne posuši kao čips. Začiniti i poslužiti sve zajedno.

Tri, dva, jedan - kuhaj!